Marchewka jest moim zdaniem jednym z najbardziej niedocenianych warzyw. Kojarzy się głównie z z rozgotowaną papką z groszkiem i zasmażką, lub nudną surówką . Przepraszam jeśli obraziłam czyjeś uczucia.
Dlatego dziś – marchewka inaczej!
Zyskuje ona całkiem inne oblicze, gdy zamiast gotowania, będziemy ją piec lub smażyć. Ma zupełnie inny smak i fakturę. Pieczona świetnie nadaje się do sałatek np. do sałatki z pieczonych warzyw, wspaniale smakuje też podana z sosem z tahini.
Dziś chciałabym pokazać Wam bardzo fajny i prosty pomysł na smażoną marchewkę. Taka marchewka stanowi świetny dodatek do przeróżnych dań, zarówno mięsnych jak i wegańskich. Moje dzieci ją uwielbiają. Spróbujcie !
2 komentarze
Super przepis na pewno go spróbuję w najbliższych dniach
Bardzo mi miło 🙂