Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na szparagi z pieczonymi pomidorkami cherry. Pomysł upieczenia pomidorków był dla mnie dość oczywisty- piekę wszystko co się da. Poza tym nienawidzę wyrzucać jedzenia. Dlatego, kiedy znalazłam w lodówce zapomniane pomidorki, które straciły jędrność- natychmiast postanowiłam je upiec. Z dodatkiem czosnku i chili stały się absolutnym hitem. Dodaję je do przeróżnych dań, są wspaniałym dodatkiem do spaghetti. Tym razem połączyłam je ze szparagami i moim zdaniem to był strzał w dziesiątkę.
Szparagi z pieczonymi pomidorkami są pysznym, bardzo prostym daniem. Nadają się na każdą okazję. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Ja najbardziej lubię je w temperaturze pokojowej- szczególnie w taki upał.
W wersji wegańskiej pomijamy parmezan.
Jeśli uwielbiasz szparagi polecam również: spaghetti , risotto i sałatkę ze szparagami.