Ciasto truskawkowe z bezową pierzynką nie wygląda zbyt efektownie, ale za to jak smakuje! Każdy, kto spróbuje, nie będzie mógł mu się oprzeć.
Deser jest bardzo prosty w wykonaniu, przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a radość ogromna. W całym domu roznosi się cudowny zapach domowego ciasta, jak wspomnienie z najsłodszych chwil dzieciństwa. Tak niewiele trzeba, żeby umilić niedzielę.
Ciasto można robić także z innymi owocami: jagodami, malinami lub wiśniami. Wersja z wiśniami jest moim zdaniem najlepsza, choć trochę bardziej czasochłonna, bo trzeba wydrylować owoce. Na pewno do niej wrócę, jak tylko pojawią się wiśnie.
2 komentarze
Upieklam dzis i niewiele zostało na jutro.
Przepyszne ciasto! Mój piekarnik nie ma funkcji grzania od dolu wiec po prostu przykrylam bezę folia po 30 min pieczenia.
Świetny pomysł, dziękuję 🙂