Bataty zapiekane z fasolą i jalapeno to przepis z cyklu pogotowie ratunkowe. Idealne gdy nie chce Wam się ślęczeć w kuchni, a właśnie wprosili się znajomi na piwo. Niby można zamówić pizzę, ale to takie banalne 😉 Wystarczy wyskoczyć po kilka składników i do dzieła. Przygotowanie nie zajmie dużo czasu- najdłużej trwa samo pieczenie batatów.
Danie jest przepyszne i robi wrażenie. W zależności od upodobań możemy zrobić wersję łagodną, pikantną i super ostrą. Dla wielbicieli junk food dajmy duuużo sera 🙂 I to jest właśnie najpiękniejsze, że można je komponować według własnych preferencji.
Przygotowując bataty zapiekane z fasolą i jalapeno inspirowałam się kuchnią meksykańską. Bardzo lubię te smaki. Marzyło mi się coś słodko-ostrego z dodatkiem ciągnącego, słonego sera. Udało mi się zaspokoić moje żądze. Wyszło zacne danko, znakomite do piwa lub mrożonej zielonej herbaty.
Polecam!
3 komentarze
świetne! szybkie, pyszne i sycące
potwierdzam! Zrobiłam i pycha!
Bardzo się cieszę 🙂